Over ons

Het verhaal van mijn passie

Als tiener kreeg ik de unieke kans om naar Japan te reizen en Tokio, Kyoto en de berg Fuji te ontdekken. Toen ik terugkwam van deze reis, raakte ik gefascineerd door de geschiedenis van de samoerai. Een verterende passie die niet zal verdwijnen! Een paar jaar later schreef ik me in aan de Sorbonne om Japanse geschiedenis en cultuur te studeren.

Japan is ook een familiegeschiedenis voor mij. Toen ik 18 was, kreeg ik mijn eerste katana van mijn grootvader. Een soort overgangsritueel naar volwassenheid. Ik voelde me alsof ik op mijn beurt erfgenaam was geworden van een stukje Japanse geschiedenis.

Sindsdien is mijn passie blijven groeien. Gaandeweg raakte ik geïnteresseerd inJapans serviesgoed. Messen hebben mijn bijzondere belangstelling. Dan kook ik thuis regelmatig ramen en sushi. En zoals elke goede kok draag ik kimono’s en andere Japanse kleding.

De missie van de winkel

In elke fase van mijn passie had ik hetzelfde probleem: ik kon in Frankrijk geen traditionele Japanse kwaliteitsproducten vinden (messen, waaiers, kimono’s, enz…).

Het was toen dat ik op het idee kwam om het merk Katana Tradition te creëren, om Japanse kwaliteitsproducten voor iedereen beschikbaar te maken.

Na vele maanden werk kon ik de Katana Tradition winkel openen. We zijn er nu trots op een breed scala aan traditionele Japanse producten aan te bieden.