Onze smeedmethode

methode de forge min

Het smeden van een samoerai katana is een echte kunst uit de oude Japanse cultuur.

Ons team van smeden beheerst dit erfgoed en kan uw katana maken in de geest van de Japanse traditie.

Katana Tradition heeft meer dan 10 ervaren smeden tot uw dienst.

De 6 belangrijkste stadia van het maken van een katana:

  1. De creatie van de oven Het maken van de oven: onze smeden maken een oven waarin ze de materialen koken die het mogelijk maken staal te maken (mangaan, T10, Damascus, enz…).

  2. Staalvorming De smid moet nauwkeurig en op het juiste moment zuurstof en koolstof toevoegen om een kwaliteitsstaal te verkrijgen.

  3. Staal buigen In dit stadium scheiden onze smeden de harde en zachte delen van het staal om een subtiele mix van flexibiliteit en sterkte te creëren.

  4. De vorming van het blad Onze smeden gebruiken verschillende technieken, maar de “honsanmai” methode is de meest gebruikte. Het bestaat uit een harde stalen zwaardkern, die bedekt is met een halfzacht staal.

  5. Temperen Het blad is letterlijk gedrenkt in water van meer dan 1000°. Als het afkoelt, wordt het lemmet hard en scherp. Dan verschijnt de Hamon.

  6. Polijsten De meester-polijster (togishi) begint met het reinigen van de kling om alle onzuiverheden te verwijderen. Dan zal hij stenen met een variabele korrel gebruiken om het zwaard te polijsten. Dit heeft tot gevolg dat Het doel is het blad te verfijnen en het zijn scherpte te geven.

  7. La Touche Katana Traditie: maar dit is het geheim van het huis dat onze smeden aan elkaar doorgeven .

Goed om te weten: de samoerai vinden dat elke katana zijn eigen ziel heeft. Dus zorg ervoor!

Voor meer informatie over het onderhoud van katana’s, zie onze volledige gids.