Wat is een sashimono?

sashimono

In het samurai-tijdperk behoorde elke krijger tot een specifieke clan. De laatsten claimden hun embleem door ze op sashimono te dragen. Specifiek, sashimono zijn vaandels waar samurai mee zwaaien in de strijd.

Maar ze werden ook gebruikt om de Japanse legers te helpen onderscheid te maken tussen hun bondgenoten en hun tegenstanders. Sashimono is dus niet alleen ornamenteel maar ook onderdeel van een oorlogsdynamiek. ⚔️

Een korte geschiedenis van sashimono

Sashimono werd erg populair tijdens de roerige tijden in Japan. Het was tijdens de Sengoku periode tussen de 15e en 17e eeuw dat sashimono intensief gebruikt werden.

De regio heeft inderdaad een grote periode van onrust doorgemaakt met sociale en politieke conflicten. De verschillende clans moesten vaak tegen elkaar vechten. Deze situatie leidde vaak tot chaotische confrontaties waarbij de samoerai elkaar moesten herkennen.

Hoe gaat het met Sashimono?

De sashimono is meestal bevestigd aan de achterkant van het harnas van de samoerai. De laatste draagt veel apparatuur die ruimte in beslag neemt. Het is niet ongewoon om een samoerai uitgerust met een katana en een wakizashi naar het slagveld te zien gaan.

Het harnas van de samoerai is gemaakt van verschillende materialen zoals bamboe of leer. Aan de achterkant hiervan is een plek om het vaandel aan het harnas te bevestigen.

Sashimono benadrukken niet een bepaalde rang van de krijger. Iedereen kon het dragen, een infanterist of een elite krijger.

  Illustratie Sashimono in oorlog

Visuele definitie van sashimono

De sahimonos zijn gevarieerd, want elke clan heeft er een naar zijn eigen beeld. In de regel is de banner rechthoekig van vorm met een zwart-wit ontwerp. Deze zijn er in verschillende maten. De belangrijkste leden van het leger droegen soms grotere sashimi.

Het spandoek was betrekkelijk eenvoudig. Krijgers moesten hun clan snel kunnen herkennen in de strijd. Het bevat de naam van de clan, de leider en de slogan. Sashimono zijn gemakkelijk te onderscheiden door hun achtergrondkleur die varieert naargelang de clan waartoe ze behoren.

Ten slotte dragen sommige elite samoerai soms sashimono’s die speciaal voor hen zijn ontworpen. Dit gaf hen een zekere autoriteit in de strijd. En de krijgers konden hun leider in één oogopslag herkennen.

Sashimono in Ghost of Tsushima

Ghost of Tsushima is een echt succes en gaat over sashimono . Deze laatste heeft een echte nadruk gelegd op sashimono door meer dan 80 verschillende soorten op te nemen. Ze liggen verspreid over de 3 eilanden en je zult ze moeten vinden.

De zes clans van Tsushima worden vertegenwoordigd door hun eigen kleuren:

  • Adachi Hun sashimono is blauw met witte strepen.
  • Kikuchi Het heeft een witte kleur met groene strepen.
  • Nagao Een sashimono met een gele achtergrond en witte strepen.
  • Sakai Deze heeft een zwarte kleur met witte strepen.
  • Shimura Het heeft een rode achtergrond met witte strepen.
  • Yarikawa Hun sashimono heeft een witte achtergrond met zwarte strepen.

Om ze te vinden, zul je op verborgen plaatsen moeten zoeken. Deze normen geven u toegang tot nieuwe zadels voor uw mounts. Het is ook mogelijk de banners aan te bieden in ruil voor anekdotes van de Tsushima clan.

Hou je van samoerai verhalen? Wij raden u aan ons artikel over hetMeiji tijdperk te lezen.

Wat is een houten sashimono?

Deze term kan enigszins dubbelzinnig zijn omdat hij ook kan verwijzen naar een techniek om onderdelen te assembleren. U kunt bijvoorbeeld dozen maken die perfect in elkaar passen.

Houten Sashimono

Deze traditionele techniek vereist een rigoureuze knowhow die door jarenlange oefening wordt aangeleerd.

In de houten sashimonoDe planken worden zeer fijn gesneden en vervolgens verhit om ze zachter te maken en te buigen. Ze worden gedroogd voor de definitieve installatie. Ten slotte brengt de lakker een natuurlijke lijm aan, “urushi” genaamd, die het materiaal langdurig zal beschermen.