Demon Slayer: Verklaring van de beste karakters

demon slayer banniere

Demon Slayer is een van de meest bekeken anime van het moment. De manga die voor deze serie werd bewerkt is ook de best verkochte manga ter wereld in 2019 en 2020. Het heeft de 9e plaats in deĆØme plaats op de ranglijst met meer dan 150 miljoen verkochte exemplaren in 2021.

Maar wat is er zo fascinerend aan deze bewerking? Wat maakte het tot een wereldwijd succes?

Een terugblik op deze legendarische manga van Koyoharu Gotōge, een hoofdbestanddeel van de Japanse mangacultuur.

Het verhaal van Demon Slayer

In 2016 dompelt Koyoharu Gotōge de lezers onder in een hectisch universum waar demonen en demonendoders een felle strijd voeren tijdens het Taisho-tijdperk (1912-1926). Dit is het begin van de publicatie van de manga “Kimetsu no yaiba”, beter bekend als “Demon Slayer”.

In dit ongelooflijke verhaal volgen we de avonturen van Tanjiro, een kolenverkoper die een demonendoder wordt.

Maar wat bracht dit personage ertoe dit gevaarlijke pad te volgen? Hoe raakte deze schijnbaar gewone jongen betrokken bij gevaarlijker gevechten dan alle andere?

De synopsis

Demon Slayer vertelt het verhaal van Tanjiro Kamado, een jonge kolenverkoper die met zijn familie in de bergen woont. Als hij op een dag thuiskomt, ontdekt hij dat zijn hele familie door demonen is uitgeroeid. De enige overlevende is haar zus Nezuko, maar zij is gebeten. Ze is een demon geworden. Haar transformatie is echter niet compleet: ze heeft nog geen mensenvlees gegeten.

Tanjiro en zijn zus beginnen dan aan een reis om te proberen haar in een mens te veranderen.

De arcs van de anime

De manga geschreven door Koyoharu Gotōge heeft 13 arcs, namelijk:

de definitieve selectie

de eerste missie

de Asakusa Boog

het trommelhuis

De berg Natagumo

hersteltraining

de oneindigheidstrein

het plezierdistrict

het dorp van de smeden

Pijleropleiding

de eindstrijd

het oneindige dimensionale fort

de Aube graaf

Elk van de arcs toont een bepaalde fase van Tanjiro en Nezuko’s reis met een of meer opmerkelijke demonen die onderweg moeten worden bevochten.

Waar zijn we nu?

De manga werd voltooid op 18 mei 2020, maar de tekenfilm is nog ver weg. Inderdaad, na twee seizoenen van 26 en 18 afleveringen en een speelfilm, zijn we nu pas bij de Pleasure Quarter arc in het verhaal.

Hoewel de studio ufotable, die de anime produceert, de release van een derde seizoen voor 2023 al heeft bevestigd, weten we nog niet precies welke arcs daarin aan bod zullen komen. De rest van het verhaal in de anime moet nog blijken.

De hoofdpersonen van Demon Slayer

Demon Slayer laat niet na ons te baden in een levendig universum met boeiende personages, waarvan het verleden des te vertederender is. Maar wie zijn deze demonendoders die de wereld hebben verleid en wat zijn hun bijzonderheden?

De hoofdpersonen

Er zijn een aantal belangrijke personages in de manga, sommige interessanter dan andere. Maar qua belang staan de volgende personages centraal in de plot:

 • Tanjiro Kamado
TAnjiro Kamado

Hij is de hoofdpersoon van het verhaal. Dus het hele script is rond hem opgebouwd.

Na de dood van zijn familie traint hij zich tot demonendoder om zijn zus te redden.

 • Nezuko Kamado
nezuko

Nezuko is Tanjiro’s zus. Ongetwijfeld het belangrijkste vrouwelijke personage in de serie, werd ze aan het begin van het verhaal in een demon veranderd en probeert sindsdien haar demonische driften te bestrijden. Omdat hij nog geen mensenvlees heeft gegeten, is zijn overgang naar demon nog niet voltooid. Dus ze heeft nog steeds een kans om weer mens te worden.

Interessant feit

Ook al is Nezuko geen complete demon, het bloed dat ze van Muzan heeft geabsorbeerd geeft haar krachten die haar een totale slechterik maken.

 • Muzan Kibutsuji
Muzan Kibutsuji

Muzan is de belangrijkste antagonist van de manga. Koning van de demonen, hij is de eerste demon van zijn soort en de voorvader en schepper van alle andere demonen. Hij is ook degene die Nezuko in een lid van zijn soort veranderde.

Belangrijke secundaire personages

 • Zenitsu Agatsuma
Zenitsu Agatsuma

Ongetwijfeld een van de favoriete personages van de serie, Zenitsu is een demonendoder. Herkenbaar aan zijn gele haar, wordt hij een van Tanjiro’s belangrijkste metgezellen op missies.

 • Inosuke Hashibira
Inosuke Hashibira

Bekend om zijn wrattenzwijn masker, is Inosuke ook een demonendoder. Zeker een van de meest mysterieuze personages aan het begin van de serie, zijn verborgen gezicht zal vele theorieĆ«n hebben doen ontstaan. Hij is ook een van Tanjiro’s favoriete metgezellen tijdens zijn missies.

 • Kanao Tsuyuri
Kanao Tsuyuri

Kanao is de geadopteerde dochter van de Kocho familie. Ze is een demonendoder net als haar twee geadopteerde zussen Kanae Kocho en Shinobu Kocho. Ze wordt geĆÆdentificeerd als Tanjiro’s liefdesinteresse, heeft samen met hem het examen voor doder afgelegd en ontwikkelt in de loop van het verhaal een band met hem.

De meest fascinerende personages

 • Tamayo
Tamayo

Tamayo is misschien de eerste sympathieke demonin die Tanjiro tijdens zijn avontuur ontmoet. Met haar kennis van het demonen-transformatieproces geeft ze hoop aan de hoofdpersoon in zijn zoektocht om zijn zus weer in een mens te veranderen.

Tamayo heeft een echte haat tegen Muzan en probeert hem al heel lang te vermoorden. Het is juist deze haat die dit personage zo fascinerend maakt. Inderdaad, waarom veracht een duivelin haar schepper zo?

Spoiler alert!

Tamayo’s gaven zullen van grote hulp zijn in de strijd tegen de demonen. Het was de drug die ze ontwikkelde die bijdroeg aan Muzan’s nederlaag in het laatste gevecht.

Giyu

De eerste doder die Tanjiro ontmoet, Giyu, licht de sluier van de demonenwereld op. Een pilaar van het water, hij lijkt al zijn tegenstanders volledig te domineren in de strijd. Deze overmacht, gevoegd bij het mysterieuze aura dat hem omringt met zijn altijd neutrale uitdrukking, maakt Giyu des te interessanter.

 • Shinobu Kocho
Shinobu Kocho

Shinobu Kocho is waarschijnlijk een van de krachtigste vrouwelijke personages in de serie. Een pilaar van het insect, haar gifkunst maakt haar gevaarlijk voor iedereen die zich tegen haar durft te verzetten. Maar wat Shinobu een interessant personage maakt is wat ze uitstraalt. Een masker van rust en goed humeur dat een verrassend sadisme en wreedheid verbergt.

De meest stoere personages

Naast de hoofdpersoon Tanjiro, die naarmate het verhaal vordert uiteraard overpowered wordt, zijn er in Demon Slayer andere personages met ongelooflijke vaardigheden.

Enkele daarvan zijn hieronder opgesomd:

 • Yoriichi Tsugikuni
Yoriichi Tsugikuni

Yoriichi, de eerste demonendoder die Muzan met succes een dodelijke wond toebrengt, is zonder twijfel een van de sterkste personages in de serie. Om niet te zeggen dat hij zeker de sterkste van de critici is. Tenminste, in de ogen van Muzan…

Spoiler alert!

Hij is toevallig ook Tanjiro’s voorvader, vandaar dat Tanjiro’s familie aan het begin van het verhaal het doelwit is van Muzan. Tanjiro erfde de adem van de zon van hem.

 • Muzan Kibutsuji

De demonenkoning Muzan moet natuurlijk, als belangrijkste antagonist, badass zijn. En hij demonstreert zijn kracht en temperament vele malen in de serie.

Naast zijn superkracht zijn zijn opvallende eigenschappen, die hem des te gevaarlijker maken, zijn vermogen om zijn uiterlijk te veranderen en zijn bijna-immortaliteit.

Spoiler alert

Quasi-onsterfelijkheid, omdat een doder, Yoruichi, hem al bijna heeft gedood, en hem de grens van zijn krachten heeft laten zien. Hierdoor gaat hij ook op zoek naar de blauwe lycoris, de bloem die in zijn ogen het geheim van onsterfelijkheid bevat.

 • Akaza
Akaza

Azaka is de derde hoogste van de 12 demonische manen onder Muzan. Hij is zeker een van de krachtigste personages in de serie met zijn buitengewone regeneratievermogen. Het zal de daders een harde tijd bezorgen.

Zijn minachting voor de zwakken en zijn roeping om de sterkste te zijn is ook een van zijn belangrijkste kenmerken.

Spoiler alert!

Azaka is zo krachtig dat hij onverslaanbaar is in de manga. Zijn superkrachtige regeneratievermogen gaat zijn verstand en eigen wil te boven. Zozeer zelfs dat hij tijdens zijn gevecht tegen Tanjiro en Giyu Tomiaka zelfmoord moet plegen met een van zijn aanvallen om zijn regeneratie te neutraliseren en het gevecht te beƫindigen.

 • Nezuko Kamado

Nezuko is waarschijnlijk het meest stoere vrouwelijke personage in de serie, en heeft krachten die veel verder gaan dan die van de andere demonen. Het feit dat hij zoveel bloed van Muzen heeft geabsorbeerd, kan hem op Ć©Ć©n lijn stellen met de andere hogere demonische manen.

Maar wat Nezuko echt interessant maakt is ongetwijfeld haar ongehoorzaamheid aan Muzan ondanks haar demonenbloed.

Pijlerfiguren van het demonendodende leger

Het universum van Demon Slayer toont een wereld tussen demonen, demonische wezens met ontzagwekkende krachten, en doders, mensen die uitzonderlijke vaardigheden hebben ontwikkeld om demonen te doden.

Maar wat is de echte structuur van het kamp van de demonendoders?

Laten we eens kijken naar de basisfiguren van het demonendoderskamp.

De Ubuyashiki familie: het hoofd van het leger van demonendoders

Het leger van demonendoders wordt geleid door de Ubuyashiki familie, meer bepaald door Kagaya Ubuyashiki. Een personage dat, laten we eerlijk zijn, er helemaal niet indrukwekkend uitziet.

Hoe heeft deze schijnbaar zwakke familie uiteindelijk de demonendoders geleid?

Spoiler alert!

Het lijkt erop dat ze bloedbanden hebben met Muzen. Ja, Muzen, de beroemde demonenkoning. Om de vloek die volgt te overwinnen, moeten ze hun leven wijden aan het vernietigen van de demonen.

Het resultaat van dit alles: de demonendoders werden geboren.

De 9 pijlers van demonen doden

In het Demon Slayer-universum worden demonendoders gerangschikt naar hun kracht en hun vermogen om een ademstijl te beheersen. Aan de top van de hiƫrarchie staan de pilaren. Er zijn er 9, namelijk

Giyu TomiokaWater Pillar.

Mitsuri KanrojiPillar of Love

Obanai IguroPijler van de slang

Sanemi ShinazugawaPilaar van de wind

Gyomei HimejimaPillar of the Rock

Tengen UzuiPijler van geluid

Muichiro TokitoPillar of the Mist

Shinobu KochoPijler van het insect

Goed om te weten!

VĆ³Ć³r deze pijlers waren er ook andere pijlers waaronder Kanae Kocho, Sakonji Urokodaki, Jigoro Kuwajima, Kyojuro Rengoku en Shinjuro Rengoku, respectievelijk pilaar van Bloem, Water, Bliksem en Vlam.

De hoofdpersonen van het demonenleger: de 12 demonische manen

In de wereld van Demon Slayer zijn demonen de gezworen vijanden van demonendoders. Muzen, de koning van deze wezens, staat aan het hoofd van een echt machtig leger. Maar wie zijn ze en hoe organiseren ze zich?

De handlangers van Muzen zijn demonen die direct zijn bloed hebben ontvangen. Zij staan onder zijn rechtstreeks bevel en volgen een duidelijke hiƫrarchie, die hand in hand gaat met hun macht.

De bovenste manen

De bovenste manen zijn de machtigste demonen in Muzen’s leger. Er zijn er 6 en ze zijn gerangschikt van sterkste naar zwakste:

 1. Kokushibo
 2. Doma
 3. Akaza
 4. Nakime
 5. Gyokko
 6. Kaigaku

Te weten: Onder de demonen die als superieure manen worden beschouwd zijn Hantengu, Gyutaro en Daki, respectievelijk voormalige houders van de titel van vierde, zesde en nog steeds zesde superieure maan.

De lagere manen

Laaggeplaatste manen zijn nog steeds krachtige demonen in vergelijking met andere demonen. Maar ze zijn nog steeds zwak tegen de hogere demonische manen. Deze categorie omvat :

 1. Enmu
 2. Rokuro
 3. Wakuraba
 4. Mukago
 5. Rui
 6. Kamanue

Wat u moet weten

Onder degenen die als lagere manen werden beschouwd waren ook Hairo en Kyogai, voormalige lagere manen van respectievelijk rang 2 en 6.